Oyonix
Image default
Health

Anti snurkbeugel: de beste oplossing tegen snurken

Er bestaan vele verschillende remedies tegen snurken. Het nadeel is dat veel van deze remedies niet geschikt zijn voor het merendeel van de snurkers. Een anti snurkmiddel dat bij 90% van de snurkers wél effectief is, is de anti snurkbeugel. Wat is de anti snurkbeugel precies en waarom is deze zo effectief?

Wat is snurken?

De meeste mensen snurken doordat de spieren tijdens de slaap verslappen. Dit zorgt ervoor dat de onderkaak naar achteren zakt. Vaak zakken hierdoor ook het zachte gehemelte en de huig in. Het gevolg is dat de luchtweg belemmerd raakt.

Deze belemmering veroorzaakt een onderdruk in de keel tijdens het inademen. Daardoor worden het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen en gaan deze trillen. Deze trillingen veroorzaken het welbekende snurkgeluid.

Anti snurkbeugel

Een anti snurkbeugel voorkomt snurken op een succesvolle manier. De snurker draagt de snurkbeugel ‘s nachts. Deze houdt de onderkaak lichtjes naar voren. Doordat de onderkaak naar voren blijft staan, wordt een blokkade van de luchtweg in de keelholte voorkomen. De snurker kan hierdoor vrij ademhalen, zonder gesnurk.

De effectiviteit van de anti snurkbeugel

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek van het National Center for Biotechnology Information heeft uitgewezen dat de anti snurkbeugel zeer effectief is bij 90% van de snurkers. De anti snurkbeugel wordt dankzij zijn effectiviteit ook door KNO-artsen als voorkeursoplossing tegen snurken aangeraden.

Verschillende soorten anti snurkbeugels

Er bestaan verschillende soorten anti snurkbeugels die je aan kunt schaffen. Zo zijn er goedkope, standaard beugels die niet aanpasbaar zijn op je gebit. Deze beugels zijn echter niet erg comfortabel en zullen daarom ook niet effectief zijn.

Je kunt beter kiezen voor een anti snurkbeugel die wel is aangepast op je gebit. Een beugel die goed past, zal comfortabeler zijn en zijn werk beter kunnen doen.

Aanpasbare anti snurkbeugel: waar kopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een op maat gemaakte anti snurkbeugel kunt aanschaffen. De eerste optie is om hem bij de tandarts te laten aanmeten. Het nadeel hiervan is dat dit erg prijzig is. De kosten kunnen oplopen tot wel €900.

Een goed alternatief is het online aanschaffen van een anti snurkbeugel die je zelf thuis op maat kunt maken. Vaak kosten deze beugels slechts een paar tientjes. De werking ervan is in de basis hetzelfde als een beugel van de tandarts. Het is daarom een zeer goed en veel goedkoper alternatief.

 

Sommige bedrijven bieden een proefperiode aan. Tijdens deze proefperiode kun je testen of een anti snurkbeugel voor jou een effectieve oplossing tegen snurken is. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je de beugel terugsturen en krijg je zonder gezeur je geld terug.

Een aanbieder van anti snurkbeugels met zeer veel positieve reviews is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en kun je gedurende 7 dagen uittesten.