Oyonix
Image default
Health

ATP Meter

De ATP meter, ook wel een luminometer genoemd, is een meetinstrument waarmee eenvoudig de hygiëne gemeten kan worden van het oppervlak na het schoonmaken. Wilt u oppervlakte hygiëne controleren en daarmee de voedselveiligheid en patiëntveiligheid? Dan is de ATP meter de oplossing. De veiligheid van de eindverbruikers wordt namelijk gegarandeerd. De ATP meter wordt in combinatie met een swab gebruikt. Voor eenvoudige controles of voor hele nauwkeurige controles heb je ultrasnap, aquasnap en supersnap. Met de swab kan een monster genomen worden van het oppervlak. De vloeistof wordt geactiveerd zodra de vloeistof naar het reservoir naar beneden geknepen wordt. De vloeistof reageert op het aanwezige ATP (Adenosine Tri Phosphate, waarbij licht vrij komt. Wat wij als mens met het blote oog niet kunnen zien. Daarna wordt de swab in de ATP meter geplaatst. De lichtintensiteit wordt gemeten. Hoe meer licht er wordt gemeten, hoe meer ATP er aanwezig is. Conclusie is dat de contaminatie hoger is. De meetresultaten zullen weergegeven worden in de display en kunnen afhankelijk van de aard van het te testen oppervlak of watermonster geïnterpreteerd worden als voldoende gereinigd, kritisch en onacceptabel.

ATP Meter medische sector

Behalve in de voedingsindustrie wordt de ATP meter ook in de medische sector gebruikt. De ATP meter is inzetbaar bij infectie controle, algemene controle, steriele ruimtes, endoscoop reiniging en in tandartspraktijken. In de medische en farmaceutische sector is hygiënecontrole onmisbaar. Het waarborgen van de patiëntveiligheid is hierin essentieel. Oppervlaktehygiëne en het reinigen van de kristische controle punten binnen het voedselveiligheidsplan HACCP is erg belangrijk. Met een gebruiksvriendelijke ATP meter is het mogelijk om snel en nauwkeurige metingen door te voeren. Er wordt een betrouwbaar resultaat van de microbiologische contaminatie gegenereerd van medische apparatuur, werkoppervlaktes, gereinigde endoscopen en washer-desinfectors.

ATP meter Hygiena

Op basis van het Silliker rapport dat opgesteld is door het adviesbureau Silliker blijkt dat de ATP sneltesten van Hygiena op het gebied van gevoeligheid en reproduceerdbaarheid het beste scoren. Hygiena biedt producten van de hoogste kwaliteit en is een merk uit het topsegment. De ATP meter staat garant voor zeer nauwkeurige metingen. De resultaten van de ATP metingen worden binnen 15 seconden weergegeven in het display. Bij een pathogenentest is dit 24 tot 48 uur, waarbij een zeker negatief resultaat weergegeven wordt na 48 uur. De producten van hygiena voldoen aan diverse richtlijnen zoals GMP en HACCP. Daarnaast zijn zowel de ATP Meter als de swabs ISO gecertificeerd. 

De kwaliteit van de producten van hygiena garanderen betrouwbare meetresultaten. Te hoge contaminatie en eventuele reputatie wordt voorkomen door gebruik van de ATP meter en de bijbehorende swabs.

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Product-details/EnSURE-ATP-meter.aspx?PID=91

Related Posts

Wegwerken van lovehandles

Rieten dak is energiezuiniger

Anti snurkbeugel: de beste oplossing tegen snurken