Oyonix
Image default
Health

Datalogger

Voor diverse richtlijnen zoals HACCP, BRC en GDP, is het noodzakelijk gebruik te maken van een datalogger om bijvoorbeeld temperatuur of luchtvochtigheid te kunnen monitoren en te bewaken. Volgens de richtlijnen is het voor bedrijven die werken met levensmiddelen noodzakelijk te beschikken over een sluitende registratie. Zodat ze kunnen aantonen dat ze volgens de richtlijnen werken en de kritische controle punten beheersen. 

Een datalogger beschikt over één of meerdere ingebouwde sensoren. De metingen gaan via de sensor naar de logger. Een datalogger kan een bepaalde hoeveelheid metingen uitvoeren gedurende een bepaalde periode, dit kan uiteenlopen van 10.000 metingen tot wel 3 miljoen metingen. De dataloggers kunnen na het afronden van een meetsessie uitgelezen worden met behulp van een uitleesstation. De rapportages kunnen na afloop per PDF uitgedrukt worden, zodat aangetoond kan worden wat het verloop is geweest. Tegenwoordig zijn er ook revoluionaire dataloggers, die de meetresultaten direct in de cloud opslaat en online direcht in te zien zijn. De datalogger maakt het mogelijk automatisch, 24/7 gegevens te verzamelen en worden real-time online inzichtelijk gemaakt. Via een persoonlijk portaal zijn de gegevens ten alle tijde in te zien. Wanneer de datalogger is ingezet kan deze onbeheerd blijven meten en registreren. De datalogger zorgt voor een nauwkeurigbeeld en wordt de situatie van de producten overzichtelijk weergegeven. 

Datalogger temperatuur

Een eenvoudige oplossing voor het monitoren van temperatuur is de datalogger temperatuur van Ebro. De EBI-serie van Ebro zijn zeer breed inzetbaar. De EBI loggers worden voornamelijk ingezet in de voedingsindustrie, medische- en farmaceutische sector, transport en industrie. De EBI-20 maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen van de omgevingstemperatuur, de kerntemperatuur, luchtvochtigheid en druk. De dataloggers van Ebro hebben een geheugen tot 40.000 meetresultaten en kunnen uitgelezen met de software Winlog.

Datalogger transport

Bent u een transportbedrijf met een groot trailerpark? Of bent u een cateraar die haar dienst verleent op externe locaties? En u wilt de temperatuur van uw goederen continu bewaken en monitoren? Dan is de datalogger transport TempCube wellicht de oplossing. TempCube is een revolutionaire datalogger die zich zelf installeert. TempCube is een online registratie systeem die de meetresultaten direct online in een persoonlijk portaal opslaat. Door de sensor op te hangen rond de CCP’s, kunnen de kritische beheerpunten continu gecontroleerd en bewaakt worden. Vooraf kunt u grenswaarden instellen, wanneer deze overschreden wordt ontvangt u een alarm per sms of e-mail. U kunt zodoende direct ingrijpen wanneer dat nodig is. Rapportages kunt u per PDF uitdrukken, waarmee u kunt aantonen dat u volgens de richtlijnen van HACCP en tevens van uw hygiënecode werkt.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx