Oyonix
Image default
Health

De oorzaak van hoofdpijn

Hoofdpijn en dissociatie: Hangt dit samen?

Heb je wel eens last van hoofdpijn? En heb je ook wel eens last van  dissociatie? Dit kan met elkaar samenhangen. Met dissociatie wordt bedoeld dat je erg aan het dagdromen bent. Dit neemt bij dissociatie zulke vormen aan, dat je niet meer echt in de wereld staat. Je bent heel erg bezig met een andere locatie dan je lichaam op dat moment is. Gezond is als je bijvoorbeeld nadenkt over je vakantie waar je veel zin in hebt. Ongezond is als je uren lang of bijvoorbeeld de hele dag van de wereld bent. Dan kun je spreken van dissociatie.

 

Bij hoofdpijn komt dissociatie vaak voor. In de fase dat je hoofdpijn begint, kan het soms zo zijn dat je last krijgt van dissociatie. Je kan bijvoorbeeld erg toeleven naar het moment dat je in bed ligt, maar als je regelmatig last hebt van hoofdpijn kan je vaker en intenser last hebben van dissociatie. In hoeverre is er een vast verband tussen deze twee ziektebeelden?

 

De oorzaak van hoofdpijn

Als je last hebt van hoofdpijn, dan komt dit omdat je te veel prikkels ontvangt. Dit kunnen prikkels zijn zoals veel mensen om je heen, maar ook prikkels met betrekking tot geluid, beeld of lezen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Je raakt overgevoelig voor dat gene waar je mee bezig bent. Hierdoor krijg je vast van de zenuwen in je hoofd en krijg je spanningshoofdpijn.

 

Tegen dit soort hoofdpijn is niks te doen. Je kunt je het beste terugtrekken uit de prikkels, dus even rustig gaan liggen of je bed in kruipen. Als je vaker last hebt van hoofdpijn, is het goed om eens contact op te nemen met je huisarts. Misschien is er een andere oorzaak voor je hoofdpijn of ervaar je veel stress.

 

De oorzaak van dissociatie

De oorzaak van  dissociatie ligt in het feit dat je, net als bij hoofdpijn, te veel prikkels ontvangt. Hierdoor gaan je hersenen zich als het ware afwenden van de werkelijkheid en gaat ze fantaseren over iets beters dan de werkelijkheid. Tot op zekere hoogte is dit prima, maar soms kan dit ook verkeerd zijn. Als je te veel in een dissociatie blijft hangen, dan kan je er hoofdpijn van krijgen. Dit moet je zien te voorkomen.

http://stressplein.eu/hoofdpijn/

Related Posts

Klaar voor de zomer

Liefdesverdriet.nl – Gevolgen van liefdesverdriet verwerken

Voorkom blessures tijdens het sporten!