Oyonix
Image default
Health

Enkelklachten? Een brace kan helpen

Wanneer je pijn hebt aan je enkel kan dit door verschillende oorzaken komen. Maar wat de oorzaak ook is, je wil je vanzelfsprekend zo snel mogelijk vanaf. Een manier om de pijn te onderdrukken is door een enkelbrace te gaan dragen. Dit is een ondersteunende brace die ervoor zorgt dat je minder last hebt van de pijn. Een enkelbrace wordt veel en succesvol ingezet bij een aantal pijnindicaties. Wellicht behoort een van deze indicaties ook wel toe tot jouw pijnklachten. Schakel hiervoor de expertise van een huisarts in, hij of zij kan bevestigen waar de klachten in je enkel vandaag komen. Wanneer je deze kennis hebt, kun je opzoek gaan naar een passende enkelbandage. 

Een enkelbrace inzetten bij…

De pijn bij onderstaande indicaties wordt vaak verminderd door het gebruik van een brace voor de enkel.

–       Instabiliteiten aan de enkel

–       Fracturen aan de enkel en/of voet

–       Artrose in de enkel (slijtage)

–       Enkeldistorsie – Enkelverzwikking

–       Voetballersenkel

–       Irritatie aan de achillespees

–       Acute enkeltraumata

–       Irritatie aan de kapsel

–       Preventief

Daarnaast wordt een brace voor de enkel ook wel eens tijdelijk ingezet bij veel voorkomende pijnindicaties zoals een verstuiking of een kneuzing. Maar ook wanneer je je enkel hebt verzwikt kan een beetje extra steun aan de enkel geen kwaad. In zo’n geval kan een enkelbrace dus ook een uitkomst bieden. Waar de klachten ook vandaan komen, zorg dat je eerst een duidelijk inzicht hierin hebt, en een bevestiging van een expert. Pas wanneer je dit hebt kun je een passende brace voor je enkel gaan uitzoeken 

Hoe weet ik welke brace ik nodig heb?

Er zijn erg veel verschillende braces voor de enkel verkrijgbaar. Zo zijn er braces die speciaal bedoeld zijn voor 1 specifieke indicatie, maar er zijn ook bandages voor de enkel die bij verschillende pijnklachten kunnen worden ingezet. Heb je bijvoorbeeld artrose? Dan kan je het beste een brace aanschaffen die hiervoor speciaal is ontwikkeld, en dit geldt zo ook voor de andere indicaties.

 

https://www.probrace.nl/braces/enkelbrace/

Related Posts

Lengte van de slaap

Anti snurkbeugel: de beste oplossing tegen snurken

Wegwerken van lovehandles