Oyonix
Image default
Health

Functie van glas

Glas is iets wat in elk hui wel voorkomt. glas heeft ook verschillende functies en er zijn verschillende soorten van. Door de jaren heen zie je ook een aanzienlijke ontwikkeling van glas zelf en de verwerking ervan.

Een paar honderd jaar geleden konden er nog niet grotere oppervlaktes glas worden geproduceerd omdat het dan zou breken, en er de spullen niet voor waren. Door dit ontstond glas in lood. Tegenwoordig is glas in lood veel geld waar en word het gezien als iets heel speciaals. Vroeger was het dus gewoon pure noodzaak om zo een groter oppervlak van glas te krijgen. In kerken en oude huizen zie je deze manier van glasverwerking vaak terug.

De reden dat grote oppervlaktes glas de voorkeur hebben in het bouwen van gebouwen is omdat het licht door laat. Zo kan je een bepaalde sfeer creëren binnen je huis, en als je geen ramen hebt betekent het dat je heel de dag je lampen aan moet hebben om wat te kunnen zien. Dit is niet goed voor het milieu en ook niet goed voor de portemonnee. Glas is echter wel zeer breekbaar waardoor glasschade regelmatig kan voorkomen. Je kan geen raam repareren in het kozijn, het raam moet worden verwijderd en een nieuw raam in worden geplaatst.

Tegenwoordig zijn de meeste ramen van dubbelglas waardoor de kans dat je raam kapot gaat aanzienlijk afneemt. De strekte van het raam neemt niet alleen toe, je raam isoleert ook een stuk beter waardoor de temperatuur binnen een stuk beter te reguleren is. In gebouwen die extra bescherming nodig hebben word vaak gewapend glas geplaatst. Dit is glas van zeer hoge kwaliteit en kan hele grote klappen incasseren, in sommige gevallen zelfs kogels stoppen. Dit glas wordt meestal bij overheidsgebouwen of banken geplaatst. Dit zijn gebouwen die meer risico lopen op aanvallen of overvallen.

https://www.glasned24.nl/

Related Posts

Een vergoeding claimen bij letselschade

Pijn tijdens het joggen of hardlopen?

Uw doelen bereiken met de hulp van een extern