Oyonix
Image default
Health

PatienceMax

PatienceMax is een kaartspel. Het is een variant van solitaire. Het wordt gespeeld door één speler. Dit spel wordt gespeeld met 2 volle dekken speelkaarten.

Elke kaart heeft een van de 13 rangen, van hoog naar laag: koningin, koningin, jack, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, aas. Ook heeft elke kaart één van de 4 kleuren, waarvan er twee zwart zijn: clubs (♣) en schoppen (♠) en twee rood: diamanten (♦) en harten (♥).

Bij elk spel worden de kaarten geschud en opengelegd in 10 kolommen, die elk uit 10 kaarten bestaan. De 4 resterende kaarten liggen in uw hand.

Regels
Doel
Je doel is om alle koningen aan de bovenkant van een kolom te krijgen.

Kaarten verplaatsen
om het doel van het spel te bereiken, kunt u kaarten van de ene kolom naar de andere verplaatsen.

Je mag alleen een kaart in een andere kolom op de laagste kaart plaatsen.
De kaart die je verplaatst moet 1 rang lager zijn dan de kaart waarop hij landt. Je mag bijvoorbeeld alleen een jack op een koningin zetten.
De kaart die je verplaatst moet van een andere kleur zijn dan de kaart waarop hij landt. Je mag bijvoorbeeld alleen een zwarte kaart op een rode kaart leggen.
Kaarten, die op elkaar liggen en van toepassing zijn op regel 2 en 3, worden een reeks kaarten genoemd. Je mag ook een reeks kaarten verplaatsen, in dat geval moet de bovenste kaart van de reeks van toepassing zijn op regel 2 en 3.
Als een kolom leeg is (omdat je alle kaarten verplaatst hebt), mag je alleen een koning naar die lege kolom verplaatsen, of een rij kaarten, waarvan de bovenste kaart een koning is.

https://sites.google.com/view/live-blackjack/