Oyonix
Image default
Health

Polspijn tijdens het sporten is gemakkelijk te verminderen

Wanneer je regelmatig een sport uitoefent, zijn blessures bijna niet te voorkomen. Volleyballers, hockeyers, voetballers, mensen die regelmatig golven en fanatieke basketballers: welke sport je ook doet een blessure loop je gemakkelijker op dan je misschien denkt. Wanneer je bijvoorbeeld tennist, zal je sneller last kunnen hebben van je pols of schouder, maar ook je knieën zijn gevoelig voor blessures. Wanneer je een blessure aan de pols hebt opgelopen door het sporten, zou je deze pijn kunnen verlichten door gebruik te maken van brace voor de pols. Deze geeft de pols meer steun, waardoor je de pijn minder voelt. 

Polsspalk of een pols brace aanschaffen

Wanneer je een brace voor de pols wil kopen is het belangrijk dat je eerst goed en duidelijk inzicht hebt in welke blessure je hebt opgelopen. Aan de hand van de blessure kun je namelijk een geschikte spalk voor de pols uitzoeken. Wanneer je artrose in de pols hebt zal je een andere bandage nodig hebben dan wanneer je een spier hebt verrekt.

Wil je met je polsblessure alsnog blijven sporten? Dan is dat allereerst niet slim, want het is veel verstandiger om rust te houden. Ben je toch eigenwijs, of ben je van mening dat het wel mogelijk is, of heb je misschien zelfs geen keuze om rust te houden (denk aan topsport) dan zijn er speciale braces verkrijgbaar voor tijdens het sporten. Normaliter worden deze polsbraces gebruikt om je polsen preventief te beschermen tegen een blessure. Het verschil met een reguliere brace en een variant speciaal voor het sporten, is dat de sportvariant net een tandje sterker, soepeler en strakker is. Tijdens het sporten maak je soms onverwachte bewegingen en het is daarom wel handig dat de polsbrace hierop is voorbereid. Daarnaast wordt je pols meer belast wanneer je aan het sporten bent.

http://www.probrace.nl/braces/polsbrace-polsspalk/

Related Posts

Goede dansschool in Enschede

Kniebrace inzetten bij verschillende klachten

Help ik ben hooggevoelig, wat nu?