Oyonix
Image default
Health

Rieten dak is energiezuiniger

Wil jij je geld liever op een goede manier investeringen in je woning, dan dat je dit moet afdragen aan de belastingdienst? Als je het geld wilt investeren kan dat heel goed in het dak van jouw huis. Een dak van een huis moet eens in de zoveel jaar worden vervangen. Een mooie vervanger voor het pannendak is een dak van riet.

Een rietendak heeft een aantal voordelen tegenover een pannendak. Een pannendak isoleert minder goed dan een rietendak. In de zomer is het in een huis met een pannendak dus sneller warm dan in een huis met rietendak. Ook is een huis met een pannendak in de winter sneller koud dan een huis met een rietendak. Zo scheelt een rietendak in stookkosten.

Daarnaast is een rietendak levendiger omdat een rietendak met het weer mee kleurt. Als het regent kleurt een rietendak donkerder dan een pannendak. Ook wordt een rietendak lichter als de zon schijnt. Zo is een rietendak levendiger dan een dak met pannen en dat is mooier. Zo heeft een rietendak een sfeer en dat heeft een pannendak niet.

De enige nadelen aan een rietendak zijn de prijs en het onderhoud. Als je een rietendak eens in de vijf jaar onderhoud geeft gaat het dak langer mee. De prijs van een rietendak is ongeveer twee keer zoveel dan de prijs van een pannendak. Een rietendak is dus niet schreeuwend duur, maar het is alleen verstandig om een rietendak te nemen als je geld over hebt. Anders kan je het beter eerst in dingen stoppen die je nodig hebt.

Wat kost een rieten dak dan? De kosten van een rietendak zijn heel erg afhankelijk van de moeilijkheid van het dak. Een dak met veel oneffenheden, met veel hoeken, ramen en dakkappelen is veel moeilijker om aan te leggen en is duurder dan een egaal dak.

http://www.rietwerk.nl