Oyonix
Image default
Health

Rimpels: Hoe krijg je ze en wat kun je eraan doen?

Een kwaal waar iedereen op den duur mee te maken krijgt is een verouderde huid. Wanneer de huid ouder wordt krijgt deze te maken met verslapping waardoor deze wat meer gaat hangen. Ook kun je als het ware de gebruikssporen van je lichaam zien op je huid, namelijk door rimpels.

Waar veel mensen zich namelijk niet van bewust zijn, is dat wanneer je last hebt van rimpels je eigenlijk te maken hebt met littekens. Doordat er een bepaalde handeling, in dit geval een gelaatsuitdrukking, meerdere malen wordt uitgevoerd kun je hiervan de sporen zien na een zekere tijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat iedereen op den duur rimpels zal gaan vormen.

De één krijgt sneller te maken met rimpels dan de ander. Rimpels worden namelijk niet puur door alleen maar gelaatsuitdrukkingen veroorzaakt.

Er zijn nog een aantal andere factoren die hierbij een cruciale rol spelen.

Levensstijl

Ten eerste moet je goed rekening houden met een gezonde levensstijl. Wanneer je bijvoorbeeld structureel te weinig slaapt zal eerder te maken krijgen met een vermoeide huid. Ook is je voedingspatroon van invloed op de staat van je huid. Wil je een slechte huid voorkomen of uitstellen hanteer dan een evenwichtig dieet en vermijd junkfood.

Een grote boosdoener is ook de sigaret. Het is uit vele onderzoeken gebleken dat wanneer je vast rookt niet alleen je conditie en je gebit hieronder lijden, maar ook je huid. Wees zorgzaam voor je huid en laat dat pakje peuken links liggen! Niet alleen goed voor je lichaam, ook nog eens erg prettig voor je portemonnee.

Genen

Natuurlijk speelt ook je genetische aanleg om rimpels te krijgen een belangrijke rol wanneer we kijken naar de aanleg om rimpels te krijgen. Net zoals dat sommige mannen al baardgroei hebben op hun veertiende en andere pas op hun veertigste, krijgen sommige mensen nu eenmaal eerder te maken met rimpelontwikkeling.

Wees hier dus bewust van wanneer je dat eerste lijntje ziet verschijnen.

Ik heb rimpels, wat nu?

Zie je de eerste rimpels in je gezicht verschijnen en wil je hier wat aan doen? Op de volgende manieren kun je omgaan met rimpels.

Acceptatie

Het beste advies is waarschijnlijk nog om je nieuwe rimpels te accepteren. Zo hoef je niet te investeren in allerlei kuurtjes of behandelingen en toon je karakter. Echter kan het natuurlijk uit esthetische overwegingen wel aan te raden zijn om te proberen je rimpels te verwijderen.

Rimpel crème

Je kunt tegenwoordig vele soorten middeltjes en zalfjes kopen om rimpels minder zichtbaar te maken. De huidige cosmetische industrie heeft enorme vorderingen gemaakt in het bestrijden van rimpels op deze wijze. Dit is zeker een geschikte oplossing voor een ieder die voor het eerst een lijntje in zijn of haar gezicht ziet verschijnen.

Rimpelbehandeling

Alhoewel cosmetische middelen wel enigszins het probleem camoufleren moet je ze echt zien als een tijdelijke oplossing. Wil je echt direct resultaat zien en van je rimpels af, dan is het aan te raden om een rimpelbehandeling te laten verrichten door een cosmetisch arts of chirurg.

Met een relatief kleine ingreep kunnen deze professionals rimpels verwijderen met behulp van botuline. Door een kleine hoeveelheid in te spuiten in de huid wordt de huis strakker getrokken en worden hele kleine spiertjes verlamt waardoor deze niet meer geactiveerd worden om rimpels te creëren.

Dit is een zeer effectieve methode om snel van rimpels af te komen. Je kunt een dergelijke behandeling laten uitvoeren bij veel specialisten in Nederland. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om rimpels te verwijderen bij een cosmetisch huisarts, waardoor je geen afspraak hoeft te maken bij een dure plastische chirurg.

Heb je ontdekt dat er wat fijne lijntjes ontstaan in jouw gezicht? Of stoor je je al jarenlang aan die vervelende kraaienpootjes? Nu weet je wat je moet doen om rimpelvorming te verminderen en hoe je rimpels kunt laten behandelen.