Oyonix
Image default
Health

Verschillende soorten dakbedekkingen

Er bestaan verschillende soorten dakbedekkingen die allemaal voor een langere periode mee kunnen gaan. Echter is niet elke soort dakbedekking geschikt voor ieder dak type. Voor platte daken worden voornamelijk EPDM, bitum of PVC gebruikt. Dit zijn de wat meer goedkopere soorten dakbedekkingen. Dit is dan ook de reden waarom deze wat vaker voorkomen. Een andere speciale soort die steeds vaker voorkomt is het groen dak. Bij deze vorm van dakbedekking zal er een laag ‘groen’ op de huidige dakbedekking geplaatst worden zodat de levensduur met soms wel zestig jaar verlengt wordt. De ondergronden die geschikt zijn voor het groen dak zijn EPDM en PVC. Daarnaast zorgt het groen dak niet alleen voor een langere levensduur van je dakbedekking, maar creëert deze ook nog eens een fijn zicht.

Bij de wat meer hellende daken zullen riet, metaalplaten en dakpannen echter het meest geschikt en gangbaar zijn. De meeste hellende daken zullen dakpannen als bedekking hebben. Dit komt vooral omdat het niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens milieuvriendelijk en het is eenvoudig te bevestigen. Ook komen metaalplaten veel door, maar per vierkante meter is dit vaak wat duurder. Je ziet de metalen platen vaker voorkomen op modernere huizen die uit een wat duurder segment komen. Je krijgt voor de hogere prijs wel wat terug, aangezien de zinken platen op je dak wel tot honderd jaar mee zouden kunnen gaan.

Riet wordt al het langste gebruikt als een soort van dakbedekking. Het leggen van rieten daken is wel echt een waar ambacht, aangezien niet iedereen dit kan. Riet was vroeger een goedkoop soort materiaal, waardoor het vaak werd gebruikt. Tegenwoordig zijn rieten daken echter een heuse luxe, en zie je een rietendak alleen nog maar op dure villa’s. ook zullen de rietdekkers je veel advies geven om ervoor te zorgen dat je dak er luxe uit gaat zien.

http://www.rietwerk.nl