Oyonix
Image default
Health

Vespa bromfiets

De Vespa bromfiets is misschien wel de meest iconische scooter op de weg. Hoewel er door de jaren heen tientallen modellen de revue hebben gepasseerd is de “retro” look nooit verdwenen. Sterker nog, de nieuwste Vespa Primavera is tijdelijk weer verkrijgbaar in de oorspronkelijke kleuren uit 1946! De Vespa bromfiets ken je uit klassieke films zoals “Roman Holiday” en vrijwel elke film die zich afspeelt in Italië. Iedereen kent ook de open jethelm, die biedt niet alleen veiligheid maar ook stijl. Vespa is nog steeds het toonaangevende merk als het gaat om hoogwaardige scooters, zeventig jaar na de introductie van het eerste model.

 

De Vespa bromfiets werd geboren in 1946

Na de Tweede Wereldoorlog moest Piaggio stoppen met de productie van voertuigen voor de oorlog. Ze keken eens goed naar de onderdelen in de vliegtuig hangar van de Piaggio fabriek. Er lagen nog wat voorwielen van vliegtuigen en plaatstaal. Die zouden best passen op een scooter… Piaggio wilde iets anders dan de zware Duitse en Britse motoren, een voertuig voor iedereen. En zo werd in 1946 de eerste Vespa bromfiets geboren. Dat plaatstaal is nooit vervangen door kunststof, dat maakt Vespa bromfietsen zo duurzaam tot op de dag van vandaag.

 

Nieuwe Vespa bromfietsen

De nieuwe modellen laten vaak de historie van het merk doorschemeren. Zo kwam tijdens het zestigjarig jubileum de Vespa LX uit, in 2016 werd een “70” versie van de Vespa Primavera gelanceerd. Ook de Primavera is een verwijzing naar een ouder model dat 45 jaar lang uit de productie is geweest. Momenteel zijn de Vespa Primavera en de Vespa Sprint nieuw verkrijgbaar. Dat zijn de opvolgers van de Vespa LX en de Vespa S bromfietsen.

 

Waarom een Vespa bromfiets?

Als je op zoek bent naar een budget scooter kun je terecht bij merken als Grande Retro, Turbho, Vespelini en IVA. Die maken retro scooters die veel lijken op de klassieke Vespa modellen. Alleen kunnen die technisch niet tippen aan de echte Vespa bromfietsen. Wat dacht je van een overkapping van plaatstaal, gevlochten remkabels voor een hogere druk en een elektronische snelheidsmeter voor een betere nauwkeurigheid? Het is niet voor niets dat Vespa bromfietsen ook verkrijgbaar zijn als motorfietsen met een 125cc motorblok. Voor Vespa is alleen het beste goed genoeg. Dat was zeventig jaar geleden het geval, en dat is nu nog steeds!

Related Posts

Uw doelen bereiken met de hulp van een extern

Help ik ben hooggevoelig, wat nu?

Zuurstof berekenen