Oyonix
Image default
Health

Wat zijn de voordelen van DayClocks?

Heb je al eens gehoord van DayClocks? Dit is een ontzettend mooi concept, dat speciaal ontwikkeld is voor oudere mensen. Het is namelijk een digitale ouderenklok, maar dan een exemplaar dat veel meer kan dan enkel de tijd aangeven. Een ouderenklok van DayClocks is een digitaal apparaatje dat ontzettend makkelijk in gebruik is, met een zeer beperkt aantal knoppen. Het is immers voor ouderen bedoeld, en deze kunnen vaak geen wijs uit een groot aantal knopjes en mogelijkheden. Daarom hebben ze het design van deze digitale dementieklok zo eenvoudig mogelijk gehouden, en kan iedereen hem bedienen, op welke leeftijd dan ook. 

Een digitale dementieklok voor ouderen

Deze ouderenklok is in feite gewoon een klein beeldschermpje, dat men in een bijpassend fotolijstje kan stoppen. Zo lijkt het net een foto, en dat is extra leuk als je ermee gaat beeldbellen. Normaal gesproken (als de klok niet gebruik wordt en op een schapje staat) ziet men namelijk de tijd erop staan en eventueel afspraken van die dag. Maar je kunt met deze digitale dementieklok ook echt bellen, net alsof het een smartphone is. Op het moment dat hij overgaat ziet de oudere de foto van diegene die belt in beeld, en kan dan op de groene knop klikken om op te nemen. Daarna kun je samen beeldbellen, en dat op zeer eenvoudige wijze.

 

Het is niet moeilijk om aan een oudere uit te leggen hoe dit soort DayClocks werken. Ze werken namelijk kinderlijk eenvoudig en maken gebruik van een heel intuïtief beeldscherm met duidelijke knoppen.

 

Wat kun je allemaal met een digitale ouderenklok?

In de eerste plaats is zo’n digitale dementieklok bedoeld om de oudere constant te herinneren aan wat er die dag gaat gebeuren. Je kunt er invoeren wanneer de zuster langskomt, of wanneer je zelf een kopje koffie komt drinken. Ook kun je er korte berichten naar sturen, die vervolgens in beeld verschijnen. De ouderenklok kan ook allerlei reminders geven op vaste tijdstippen, bijvoorbeeld dat diegene zijn of haar pilletjes niet moet vergeten in te nemen. Er gaat dan een alarmpje af en de tekst in beeld herinnert de oudere aan het nemen van de pilletjes. Zo is de kans veel kleiner dat ze worden vergeten, wat diens gezondheid ten goede komt. 

Digitale dementieklok gebruiken voor beeldbellen

Natuurlijk is het ontzettend leuk om met een dementerende oudere te kunnen beeldbellen. Ze kunnen zo even bijkletsen, terwijl je er niet per se langs hoeft te gaan. Daar heb je immers niet altijd tijd voor, en soms wil je iemand gewoon even welterusten bellen. In dat geval is beeldbellen ideaal. Leg aan een oudere echter maar eens uit hoe een mobiele telefoon werkt, dat is natuurlijk niet te doen! Daarom zijn dit soort Dayclocks ontwikkeld om op zeer eenvoudige wijze te kunnen beeldbellen met geliefden. Ze hoeven enkel op een knop te klikken om op te nemen, en kunnen ook zelf bellen wanneer ze dat willen. Zo hebben ze af en toe wat te kletsen. Daarnaast zijn ze beter op de hoogte van wat er staat te gebeuren op die dag, en dat geeft dementerende ouderen vaak ontzettend veel rust.