Oyonix
Image default
Health

Waterleidingen ontdooien doet u zo!

 

Grote kans dat één van uw waterleidingen in de winter een keer zijn vastgevroren waardoor u geen water meer uit de kraan kreeg. Dit is natuurlijk super vervelend en daarom hebben wij onze nieuwe blog een tip waarmee u eenvoudig af komt van de dicht gevroren waterleiding. Zo hoeft u geen rare fratsen uit te halen en heeft u binnen een half uur weer stromend water!

De oplossing voor dit probleem

Heeft u last van een dicht gevroren waterleiding? Maak dan gebruik van een ontdooisnoer. Dit snoer is te verkrijgen vanaf ongeveer €50,- en helpt u eenvoudig van uw dichtgevroren waterleiding af. Om het ontdooisnoer te gebruiken dient u eerst eventuele isolatiematerialen van de waterleiding af te halen, zodat het ontdooisnoer kan worden bevestigd aan de waterleiding. Om het ontdooisnoer vast te maken aan de waterleiding heeft u aluminiumtape nodig. Met deze tape maakt u het snoer om de 30 á 40 centimeter vast aan de waterleidng. Sluit vervolgens het snoer aan op uw elektriciteitsbron en laat het snoer opwarmen. Als uw waterleiding weer helemaal ijs vrij is, kunt u uw waterleiding het beste isoleren met isolatie materiaal. Door goed isolatie materiaal voorkomt u dat de waterleiding in de toekomst weer dicht vriest.

Geen tijd?

Heeft u geen tijd om een ontdooisnoer aan te schaffen? Neem dan contact op met een loodgieter bij u in de buurt. De loodgieter heeft verschillende methodes om u van uw bevroren waterleiding af te helpen. De loodgieter zorgt er voor dat uw waterleiding niet beschadigd raakt tijdens het verhelpen van de bevroren waterleiding. Dit is een probleem dat wel veel voorkomt wanneer u zelf aan de slag gaat met de bevroren waterleiding.