Oyonix
Image default
Business

Witte tanden? Zo krijg je die

Sta je wel eens voor de spiegel en bekijk je dan je gebit eens goed? Bedenk je dan ook meteen dat je tanden niet bepaald wit zijn maar eerder geel? Dan wil je je gele tanden verhelpen, het liefst zo vlug mogelijk. Witte tanden oogt nu eenmaal een stuk beter en geeft je een stralende glimlach.

 

Hoe pak je het probleem aan?

Wil je witte tanden krijgen? Dan kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Eerst even in het kort de oorzaken waardoor je tanden geler kunnen worden zodat je beter weet hoe je het probleem kunt aanpakken. Gele tanden kunnen om te beginnen ontstaan doordat je er genetisch aanleg voor hebt. Daarnaast kunnen ze geler worden naarmate je ouder wordt.

 

Diverse oorzaken van gele tanden

Een bekende oorzaak van gelere tanden ligt bij wat je eet en drinkt. Bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor verkleuring van de tanden. Dit gebeurt tevens door alcohol te gebruiken of te roken en bij sommige mensen worden de tanden minder wit door medicijngebruik. Daarnaast kunnen tandsteen en slijtage van de tanden zorgen dat deze minder wit worden. Zitten er bijvoorbeeld barstjes in dan worden ze sneller geel. Sommige mensen hebben een bepaalde ziekte die verkleuring kan veroorzaken.

 

Wat kun je er zelf aan doen?

Om gele tanden tegen te gaan en ervoor te zorgen dat ze witter worden, kun je daar zelf het nodige tegen doen. Probeer het nuttigen van voedingsmiddelen die de tanden en kiezen doen verkleuren zoveel mogelijk tegen te gaan en vermijd veelvuldig alcoholgebruik en roken. Dat is ook nog eens gunstiger voor je algehele gezondheid. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende speeksel aanmaakt. Dit zorgt voor een gezonde en goed gehydrateerde mond en voorkomt snel verkleuren.

 

Hulpmiddelen om je gebit witter te maken

Er zijn diverse middelen op de markt waarmee je je tanden een aantal tinten witter kunt maken. Denk hierbij aan speciaal mondwater of tandgel. Deze laatste breng je met een borsteltje op je tanden aan of doe je in een gebitje dat je over de tanden heen plaatst. Zo kan de gel goed intrekken en worden je tanden zichtbaar witter. Ook tandpoeder kan je tanden witter maken. Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen en niet voor tanden bleken. Dit laatste is namelijk altijd chemisch en kan een heel onnatuurlijk effect geven als het te wit wordt. Houd er rekening mee dat je met natuurlijke producten je tanden niet witter kunt maken dan ze ooit waren.